MASTERON - Какво представлява, за какво е, ползи, странични ефекти и как се приема

MASTERON - Какво представлява, за какво е, ползи, странични ефекти и как се приема

Masteron или Drostanolone Propionate е уникален и екзотичен андрогенен стероид, който има интересна история и може да се прилага по различни начини. Първите му употреби са били като антиестроген, но днес се използва за подобряване на спортните постижения и натрупване на мускули.

Ако възнамерявате да използвате някакво съединение, което влияе на вашето хормонално здраве, тогава е важно да научите колкото е възможно повече за него. В тази статия ще ви разкажем повече за химическата структура и функцията на Masteron, както и ще ви информираме за всички потенциални странични ефекти, които могат да възникнат от употребата му.

Съдържание

Какво е Masteron?
Две форми на Мастерон (Дростанолон):
Дростанолон пропионат
Дростанолон енантат
Ползи от използването на Masteron за бодибилдинг
Дростанолон Странични ефекти
Мастерон дозировка
Мастеронов цикъл
Алтернативни варианти
Какво е Masteron?


Masteron, който за първи път е разработен под марката Masteril, първоначално е бил използван като анти-естрогенен продукт. Неговата първоначална предписана употреба е била да помогне за подобряване на рака на гърдата и е използвана заедно с други лекарства, които оказват влияние върху антиестрогенния ncbl при рак на гърдата.

В днешно време много по-малко хора използват Masteron, за да им помогне да се справят с рака на гърдата. Вместо това лекарството стана популярно сред спортисти и културисти поради начина, по който влияе на хормоналните системи в тялото.

Поради естеството му като антиестроген, човек може да си представи някои от характеристиките на Masteron. Съединението се извлича от дихидротестостерон или DHT и не се превръща в естроген в тялото – процес, известен като ароматизиране. Свободният тестостерон – т.е. тестостеронът, който е лесно достъпен за използване от тялото – може да се ароматизира в естроген.

Смята се, че Masteron влияе върху естрогена чрез инхибиране на някои от ензимите, водещи до неговата ароматизация, или вероятно чрез директно взаимодействие с естрогена.

Ако Masteron наистина е съединение, което инхибира ароматазния ензим, той може да бъде полезен за поддържане на оптимални нива на свободен тестостерон в тялото. Може да бъде полезен и за предотвратяване на ароматизирането на други съединения или стероиди, за които е известно, че се превръщат в естроген.

Две форми на Мастерон (Дростанолон):

Всъщност има две форми на Masteron, които могат да бъдат намерени относително лесно. Всеки идва със своите предимства и недостатъци.

Дростанолон пропионат
Мастерон пропионат или дростанолон пропионат е оригиналната форма на Мастерон. Повече хора са го използвали и обикновено се смята за по-популярния сорт. Повечето марки и лица се позовават на Masteron пропионат, когато имат предвид Masteron.

Masteron propionate е изключително ефективен като антиестроген и анаболик, но някои други стероиди на пазара са известни като по-силни. Независимо от това, Мастерон пропионатът може да бъде чудесен за подпомагане на подобряването на мускулния растеж.

Мастерон пропионатът е производно на DHT с метилова група, добавена към позиция въглерод 2 и естер на карбоксилна киселина е добавен към 17бета хидроксилната група. Това увеличава анаболната сила на лекарството и забавя метаболизма му в тялото.

Дростанолон енантат
Masteron enanthate, или drostanolone enanthate, е по-дълъг естер на молекулата на Masteron, което означава, че се изчиства от тялото по-бавно от неговия аналог пропионат.

Това означава, че ако използвате Masteron enanthate, не е нужно да дозирате толкова често, колкото бихте направили с Masteron propionate, но трябва да използвате малко по-големи дози. Някои хора намират това за предпочитане.

Някои хора също предпочитат да използват Masteron enanthate в стекове с тестостерон enanthate, тъй като се казва, че работят добре заедно.

Ползи от използването на Masteron за бодибилдинг
Има редица предимства, които може да изпитате, ако решите да започнете да използвате Masteron за вашите тренировки. Това са някои от най-популярните и търсени предимства на Masteron.

Втвърдяване и растеж на мускулите. Един от най-забележимите ефекти на Masteron е начинът, по който той подобрява твърдостта на вашите мускули. Това е идеално за бодибилдъри и атлети, които се интересуват от развитието на по-добра физика. Също така е известен с това, че кара хората да изглеждат по-заредени чрез увеличаване на мускулната плътност. Въпреки това, Masteron не е известно, че е толкова мощен в това отношение, колкото някои от по-мощните стероиди като Trenbolone.
Мнозина съобщават, че Masteron помага за подобряване на енергийните нива, когато са във фитнеса или когато са у дома. Той също така помага за ускоряване на метаболизма и може да увеличи количеството енергия, което вашите клетки произвеждат.
Помага при рязане. Ако се надявате да свалите килограми и да имате по-изразена физика, Masteron може да е страхотен стероид за вас. Всъщност много хора съобщават, че е по-ефективен за подпомагане на свалянето на излишни килограми, отколкото за действително натрупване на обем.
Няма толкова много ползи a приписва се на Masteron, както и на някои от другите, по-силни стероиди там. За щастие, това също означава, че Masteron има по-малко странични ефекти от някои други стероиди, които може да използвате.


Дростанолон Странични ефекти
Както при всяко съединение, важно е да сте наясно с потенциалните недостатъци на Drostanolone, преди да го приемете. Въпреки че Masteron може да няма толкова много странични ефекти, колкото някои от по-твърдите стероиди, които можете да намерите, има редица рискове, свързани със съединението, които трябва да бъдат взети под внимание, преди да решите дали да го използвате или не.

Това каза, тъй като Masteron не ароматизира и тъй като осигурява анти-естрогенни свойства, той намалява случаите на много от страничните ефекти, свързани с други анаболни стероиди, които хората могат да използват. Неща като гинекомастия, задържане на вода и значително повишаване на кръвното налягане е много по-малко вероятно да се появят, когато използвате Masteron.

Някои проблеми все пак могат да възникнат при продължителна или дългосрочна употреба.

  • Косопад, особено при хора, които са предразположени към мъжко оплешивяване
  • Загуба на емоционален контрол, разглеждана предимно като агресия
  • Акне, особено ако сте имали увеличаване на акнето при употребата на други стероиди или андрогени
  • Потискане на тестостерона. Както е в случая с много стероиди, прекомерната употреба на Masteron ще потисне способността на тялото ви да произвежда естествено тестостерон. Може да отнеме седмици или месеци, след като спрете да го използвате, за да започнете естествено да произвеждате отново тестостерон.
  • Инфекции при инжектиране. Ако не сте наясно как правилно да инжектирате лекарство, можете да се изложите на риск от инфекция. Уверете се, че вашите игли са стерилни е изключително важно. Опитайте се да инжектирате Masteron от професионалист.


Трудно е да се каже точно как някой ще реагира на добавка като Masteron. Въпреки това, поради естеството му като антиестроген, страничните ефекти са много по-малко сериозни и значими, отколкото може да изпитате с нещо като Trenbolone. Masteron също е по-малко вероятно да причини неща като roid gut.

Мастерон дозировка
Има две основни форми на Masteron, които се използват в повечето случаи, както обсъдихме. Дозите за всяко от тези съединения ще бъдат малко по-различни.

Drostanolone propionate обикновено се дозира в по-малки количества, някъде от 50-150 mg/ml. Тази версия има по-бърз полуживот, което означава, че тялото го използва, обработва и отделя по-бързо. Поради това ще трябва да се уверите, че правите нова инжекция поне веднъж на всеки два дни.
Drostanolone enanthate е версията с по-бавно действие. Поради по-бавното му действие, потребителите обикновено приемат малко по-високи дози от 200 mg/ml.
Мастеронови цикли
Ако ще използвате вещество като Masteron, важно е да участвате в „цикъл“. Цикълът е термин, който се използва за описване на периодичната употреба на вещество с прекъсвания между тях. Това помага да се предотврати развитието на толерантност и зависимост.

Ако станете толерантни към дадено лекарство, тялото ви ще изисква повече от него, за да изпита същите ефекти. Ако продължите да го използвате, може да възникне зависимост, което означава, че тялото ви ще се нуждае от лекарството, за да произвежда тестостерон. Колоезденето помага да се предотврати това.

Също така е важно – може би още повече – да сте наясно с всички други лекарства, които използвате с Masteron. Други стероиди могат да бъдат много по-мощни и трябва да се циклират по-задълбочено, така че тялото ви да не стане зависимо от тях.

Ето някои основни цикли на Masteron:

Цикъл за начинаещи. За цикъл на Masteron за начинаещи, трябва да инжектирате Masteron пропионат не повече от всеки друг ден. Masteron enanthate трябва да се инжектира два пъти седмично. Трябва да приемате общо седмично количество от не повече от 300 mg на седмична база, ако използвате Masteron propionate, и някъде между 400 и 600 mg, ако използвате Masteron enanthate. Трябва да избягвате да използвате нито едно от двете повече от месец наведнъж.


Междинен цикъл. Ако използвате Мастерон пропионат на средно ниво, все пак трябва да се опитате да го инжектирате само през ден и енантат два пъти седмично. Потребителите на Мастерон пропионат трябва да приемат около 500 mg за седмичен максимум, а потребителите на енантат трябва да използват между 400 mg и 600 mg. Отново опитайте да избягвате да го използвате повече от месец.


Алтернативни опции
Въпреки че Masteron може да е малко по-малко разрушителен от някои други стероиди на пазара, той не е без своите рискове и проблеми. Ако смятате, че Masteron е малко прекалено интензивен за вас, тогава има други алтернативи, които могат да ви помогнат.

Обратно, ако смятате, че Masteron не е достатъчно силен за вашите нужди или ако търсите по-добър стероид за отслабване, може да откриете подобрени ползи от някои от следните.

Боров прашец. Вероятно най-добрият естествен андроген е боровият прашец. Боровият прашец съдържа естествен свободен тестостерон, който може да се абсорбира директно в кръвния поток, осигурявайки андрогенни ползи без сериозен риск от странични ефекти, освен ако не използвате невероятно количество. Кедров  полен може да се намери в интернет или да се закупи на място, ако живеете в регион, където расте боров прашец.

Заключение
Masteron не е толкова силен, колкото някои други стероиди, но може да осигури редица подобни ефекти, без да е толкова драстичен по отношение на страничните ефекти. Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разберете малко повече за това интересно съединение, за да можете да решите дали да го включите или не в списъка си с добавки за бодибилдинг.